Eerste aardbeien geoogst in Delizzimo® winter-kasteelt onder LED groeilicht

Zwaagdijk, 8 december 2016
Deze week zijn de eerste aardbeien geoogst in de LED proef van ABZ Seeds bij Proeftuin Zwaagdijk. De F1-hybride aardbeien van het ras Delizzimo® zijn geplant in week 44. Doel van de proef is om in de winter smaakvolle aardbeien te telen op een duurzame wijze.
Ook in de winter is er vraag naar smaakvolle aardbeien. Een winterteelt met een doordragend aardbei ras onder groeilicht geeft de mogelijkheid om aan deze vraag te voldoen. Natuurlijk dienen deze kasaardbeien zich in smaakbeleving duidelijk te onderscheiden van de import uit Zuid Europese teeltgebieden. Bovendien is er een duidelijke vraag naar duurzaam geteelde producten. Vanaf 2013 heeft ABZ veel onderzoek gedaan naar de smaakbeleving en teeltmogelijkheden van Delizzimo in de winter met positief resultaat.
Bij aardbeienteler Brookberries in Venlo ligt er voor het tweede jaar een winterteelt met Delizzimo onder Son-T assimilatieverlichting. In samenwerking met ABZ Seeds en Proeftuin Zwaagdijk worden de mogelijkheden van een duurzame teelt onder LED groeilicht onderzocht.Onderzoeker Cor Slagter van Proeftuin Zwaagdijk oogst eerste aardbeien

Aardbei specialisten uit Andijk-Holland